מטרת המחקר היתה לבחון את שיעור הפיזור הגרורתי לקשריות לימפה רחיקניות עיקריות (Key Distal Lymph Nodes - KDLN) אשר אינן נכרתות באופן שגרתי במהלך ניתוח כריתה של הקיבה הקריבנית, על מנת לבחון את הבטיחות האונקולוגית של כריתת קיבה קריבנית עבור חולים עם סרטן קיבה בחלקו העליון אשר קיבלו כבר טיפול כימותרפיה ניאואדג'ובנטי.
עוד בעניין דומה
במחקר נכללו 150 נבדקים עם סרטן קיבה קריבני מקומי-מתקדם (cT3/4 לפני טיפול כימותרפי) משני מרכזים אונקולוגיים גדולים בסין אשר טופלו עם כימותרפיה ניאואדג'ובנטית (Neoadjuvant Chemotherapy - NAC) ולאחר מכן כריתת קיבה שלמה עם כריתה של קשריות לימפה. החוקרים ניתוח את שיעור הפיזור הגרורתי ל-KDLN (מספר 5/6/12) וגורמי סיכון נוספים.
תוצאות המחקר הדגימו כי נמצאו גרורות ב-KDLN בשיעור כולל של 10% (15/150); עם שיעור גרורתיות של 6% (9/150) בקשריות מספר 5, 6.7% (10/150) מקשריות מספר 6 ו-2.7% (2/150) בקשריות מספר 12a.
מדד התועלת הטיפולית של KDLN כישות אחת עומדת על 5.8. לא נמצא מתאם בין אורך השאת המקורית לבין פיזור גרורות ל-KDLN, אך דרגת הרגרסיה של הגידול (Tumor Regression Grade - TRG) התגלה כגורם סיכון עצמאי (יחס סיכויים של 1.47, p<0.04). מבין הגידולים מסוג TRG3 (שלא הגיבו לטיפול עם NAC), 80% (12/15) הדגימו גרורות ב-KDLN.
מסקנת החוקרים היתה כי עבור נבדקים עם סרטן קיבה מקומי-מתקדם בדרגה cT3/4, הסיכון להתפתחות גרורות ב-KDLN הינו גבוה גם לאחר טיפול NAC. מכיוון שכך, לא מומלץ לבצע כריתת קיבה קריבנית בלבד אלא כריתת קיבה מלאה עם כריתה יסודית של קשריות לימפה רחיקניות.
מקור: